מחנאות אופניים
אל ה'מחנאות' נשאבתי כבר בילדות. עם השנים השתנה הסגנון, ההעדפות אך תמיד שילב שוטטות וגילוי. כבר בשלב מוקדם גיליתי את עולם הצפרות ולאחרונה גם את ענין הגששות. הבנתי ששניהם שייכים למה שמכונה כיום מיינדפולנס. להיות כאן ועכשיו. לספוג ולהתעכב על הפרטים הקטנים.
בצעירותי התנועה בשטח היתה ברגל. מוגבלת בטווח ובמשך. לאחר מכן גיליתי את אופנוע השטח שביחד איתו, במהלך 10 שנים, חקרתי כמעט כל פינה בארץ. עכשיו, מזה כעשור, אני עם החברות הכי טובות שלי - האופניים. הכלי המנצח. שקט, מהיר, יכול לסחוב מסע רב ואפשר להגיע איתו למרחקים ואל מקומות נידחים.
עם השנים צברתי תובנות רבות וביחס הפוך - הזכרון הולך הולך ומתמלאץ . אני מרגיש שאני חייב להוציא הכל ולסדר הכל יפה על המדף. שיהיה לי נגיש.
מי שהגיע עד כאן, מוזמן להשתתף במידע ואם ימצא בו משהו שימושי, אשרני.
האופנים
המותג לא חשוב ולא רלוונטי. כל עוד מדובר במותג ולא 'אופני מדבקה'.
למסעות (בניגוד לטיולים קצרים ורכיבות טכניות) רכבתי, לאורך שנים, על אופניים קשיחות (Rigid) אך לאחרונה נשברתי, תרתי משמע. קשה כבר עם 'שוברת העצמות' הזו.
את המזלג הקדמי החלפתי במזלג משכך (130 מ"מ) ומתחת לאוכף יש לי כעת מנגנון שיכוך שמגיע יחד עם מוט האוכף. נאלצתי לוותר על המוט המתכוונן (דרופר) אך איכות החיים... הך, איכות החיים...
השיפורים הללו איפשרו להקטין את חתך הצמיגים מ- 2.6 ל- 2.3 (קדימה) ו- 2.4 (אחורה) ולכן גם פחות 'גרר' ויותר מהירות. תענוג צרוף.
על האופניים מותקן דרך קבע סבל אחורי ו- 3 מתקנים לבקבוקי מים (על השלדה). למסעות של לילה או יותר, מצטרפים עוד שני מתקנים לבקבוקי מים על המזלג הקדמי.
העיקרון - אני לא סוחב דבר על הגב. באתי להנות, לא?!
הציוד מתפזר על האופניים. על הגב אני נושא מים רק בנסיבות מיוחדות כמו למשל, רכיבה של כמה ימים למדבר שדורשת כמות מים גדולה.
אביזרים לטיפול באופנים
כלי עבודה וחלקים


1. סט מפתחות אלן
2. חולץ חולית שרשרת
3. פליירים פטנט
4. חולית חיבור מהיר לשרשרת
5. פצ'ים ללא דבק (לפנימית)
6. ערכת תיקון פנצ'רים סטנדרטית (לפנימית)
7. מסטיק אפוקסי אלומיניום
8. מגוון ברגים (אוכף, כלובים, ועוד...)
9. ליבות ונטיל
10. מברג ראש מתהפך (שטוח ופיליפס)
11. כפות צמיגים
12. כבל הילוכים

ליבת ונטיל תקינה (ימין) וליבת ונטיל לא תקינה - גומיה מנופחת (שמאל)


כלי גלח"צ
1. מברשת
2. סמרטוט (גרב שמשמשת גם כמארז)
3. שמן לשרשרת
מחנאות
השינה היא בין הנושאים הכי חשובים במסע. איכות השינה תקבע את המשך הטיול ואיכותו. בציוד זה לא כדאי לחסוך. כדאי לרכוש/ לבנות/ לשפצר בהתאם להעדפות האישיות. אני הולך על נוחות עד כמה שניתן, כפי שרשימת הציוד תעיד.
מערכת השינה
אוהל. מבחינתי - MUST. האוהל נותן מחסה מפני האלמנטים של הטבע. הוא שומר מעט על חום, בלילות קרים, הוא שומר מפני בעלי חיים למיניהם ונותן תחושת ביטחון.. לא אחת קורה שמתמקמים על קן נמלים, מתחת לעץ רוחש ברחשים או שנמצאים בנתיב טיסה של זבובי חול מפיצי שושנת יריחו. בקיצור, למה לחפש צרות.
איזה אוהל? כמה שיותר קל, זוגי (שיהיה מקום לציוד ולהתמתח) ולא מחייב משכנתא. על מה לשים לב:
-
פתחי כניסה יציאה נוחים
-
שלד מוטות אלומיניום
-
כיסוי הגשם מתפרק בקלות ולא נדבק לדפנות הפנימיות
-
פתחי איוורור בכיסוי הגשם
-
משקל עד 2.5 ק"ג.
שק"ש. אני מעדיף שק"שים מלבניים ולא שקי "מומיה". לטובת מרחב תמרון והתמתחות בלילה. נכון שזה מגיע על חשבון נפח/ משקל... בשביל זה אני ממוכן 'לשלם' בעוד קצת כושר. על מה לשים לב:
-
התאמת הבידוד לטמפרטורות הצפויות לאורך הטיול. אני מחזיק בשלושה שק"שים מסוגים שונים.
-
נפח/ משקל כמה שיותר נמוכים. שק"ש לטמפרטורות נמוכות (5 מעלות) אמו להיות במשקל של לא יותר מ-
-
שק דחיסה נוח לשימוש. קל להכניס אליו את השק"ש וקל לדחוס אותו
מזרון מתנפח. חווית השינה בשטח מתחלקת לשתי תקופות - עד שגיליתי את המזרון ומאז שגיליתי אותו. חויה מעולם אחר. כמעט כמו לישון על מזרון אמיתי רך ותומך. כמה נשיפות ואני בעניינים. הקיפול שלו מעצבן ולכן אני מגלגל אותו יחד עם האוהל. בדרך זו יש לו גם הגנה משופרת מפני דקירות ופינצ'ורים בזמן הרכיבה.
כרית מתנפחת. לא מצחיק. לזה לא כמו "שמיכי" או דובי. זה אשכרה אחד האביזרים שלוקחים כל כך מעט מקום ומשקל ונותנים כל כך הרבה. לא מוותר!
פלציב/ מזרון ביצים. שניהם סבבה. מזרון ביצים עדיף בכמה רמות.
מטבח
גז, כהליה או מדורה?
ערכת קפה
מזלגכפ
מתקן העמדת פינג'אן על המדורה
צמיגים
לבוש ומיגון
WTB Weirwolf
עמיד מאוד, בלאי נמוך.
כקדמי הוא עם אחיזה. לא משהו לכתוב עליו הביתה ברכיבה על קרקע יבשה ופצועה. לא מתאים לרכיבות אגרסיביות. מתאים ל- XC בעיקר ובעיר
Bontrager 29-3, Expert, 29×2.3
על ה- trek Rumbelfish. הגיעו עם האופנים מהחנות. לצמיגים מרווחים גדולים בין הקוביות ואחיזה מצוינת על קרקע מוצקה. על סלעים רטובים, בחול ובדרדרות - אחיזה פחות טובה. במעלות עם דרדרת - קטסטרופה. מאבדים מהר אחיזה.
לזכור לא לקנות בפעם הבאה
מחממי רגלים
WTB Vigilente
2014-2015
29" TCS Light
900gDual DNA TCS
הוחלפו כעבור שנה וחודש. בערך 2000 ק"מ. צמיג מעולה, אחיזה מדהימה. התחלתי עם טיובלס ועברתי לפנימית. בחול מתנהג כאילו מדרכה. אין תלונות. הוחלף למקסיס עקב בלאי (נותרו קוביות 1.5 מ"מ) ...כדי לנסות
קסדות
כפפות
מנשאי מים
ציוד רכיבה
מנשא לטלפון
פנסים
Vaude (spalsh 20+5)
מנשא מים 18 ליטר עם מערכת גב ממתכת. תיק קל, עמיד מאוד אבל עם חלוקה פנימית לא מספיקה. נפח אחסון גבולי ולמערכת הגב לא נרשם יתרון בולט על מה שיש לתיק של שורש להציע (דווקא בשורש פחות מזיע בגב). תיק יקר, ללא הצדקה. נהניתי הרבה יותר מהשורו whistler
Source Whistler
מנשא מים ותיק רכיבה ייעודי שעוצב על ידי רוכבים. חשבו על ה-כ-ל! מגיע יחד עם מערכת השקיה של שורש. 20 ליטר נפח, חלוקת תאים מצוינת והמון תאים וגאג'טים. אחלה קניה. מומלצת בחום. 450 ש"ח.
תנור עצים נייד